Gott slut... och rätt dyrt...

Idag har vi försökt köra ihop allt man borde göra på ett år för att hedra 2008 som snart försvinner.
Vi började med det viktigaste - sovmorgon.
Nja, jag iallafall och bara fram till 9 men som småbarnsmamma duger det långt, fan nu är man ju nöjd med att tomstirra på tv:n i fem minuters lugn och ro.

Sen mulade vi in oss hos de nyblivna föräldrarna och stirrade oss blodiga på den lille vackre mannen de producerat. Han är så OTROLIGT  lik sin far men trots det så ljuvlig - det måste va lattjo för godsherren att ha en egen Mini-me.

Efter den njutningsfulla stunden i deras oändliga hus (jag skojar inte, det är som ett lekland med nya dörrar och gångar och smålägenheter utan slut) drev shoppingdjävulen oss till Birsta.
Vi packade på oss allt vi hittade men främst nya stolar till det runda köksbordet - nu är det så finfint här så titta in på en fika vettja.
OBS! Fikabröd medtages själv och gör gärna som Linda La och baka det själv, det gillar vi Lundebönder, kaffe och sittplats bjuder vi på.

Jag hann även köpa en outfit som eventuellt ska bäras på Nilsson/Taflins bröllop, men jag får se, det finns många affärer kvar att botanisera i och är det nåt jag kan är det butiksrota.

Efter hemkomst, pluggochskruvhelvetet och middag av storbonden himself i nya vackra sautesen körde vi en rejäl omgång ABBA singstar så nu är jag stum - de dära flickorna kan sjunga höga toner vill jag lova.

Nu velar jag mellan att däcka framför tv:n med ett glas vin i handen eller däcka punkt slut.

Glädje

På tisdag ska jag få träffa lille Charlie.

Han längtar nog efter det.

Varar detta ända fram till påska?

Jag hoppas det för julafton var fantastisk - som vanligt.

MYCKET god mat, många härliga klappar och ett sällskap jag njöt till fullo av.
Så - god fortsättning på er.
Nu ska jag snart lyxa på med renstek på mamma och pappas bröllopsdag.
Jag har det inte ett dugg jobbigt just nu.

Märri Krisstmass

Jag tar en kort bloggsemester för att fira jul. Vill inte ha den hårda pressen på mig från er, mina fans att underhålla er hela j.a året - f.n sup er fulla och skratta åt Lasse Kronér som alla andra.

Jaha, julstressen kanske har bitit tag i mig oxå?!

Nej, jag skojade bara, jag är lugn som en filbunke men pausar för att kunna njuta av alla dyra, vackra klappar tomten kommer att förära mig med - räknar stenhårt med en enplansvilla på 400 kvm inklusive hushållsbesättning men dock ej inslaget, så kräsen är jag inte.

Jag har faktiskt redan fått en klapp - ett runt köksbord som pyntades för 200 spänn + bensinpengar tur och retur Utansjö. Fynd vill jag lova, särskilt eftersom jag slapp följa med och hämta det.

Nu ska jag rapa skinkmacka med stark senap vid mitt vackra bord.

God Jul på er alla mina cyberdarlings - vi syns med girighet i blicken i mellandagarna bland klädkaos och rea på HM!!!

Hej hopp

Här kom jag hem med en påse full av knäck, chokladkola och mozartkulor under ena armen och ett sovande barn under andra. Har jag gjort mig förtjänt av detta frågar ni.
Inte det minsta svarar jag.

Klingstaängeln bjöd in till julgodisbak med middag men så här i efterhand kan jag mest erinra mig att hon gjorde baket, lagade maten, passade barnen och lämnades med a shitload of disk när hennes man gentilt skjutsade hem oss. Jag å andra sidan satt ner arslet vid köksbordet, käkade smarrans lasagne, käkade smarrans bullar (fler än vad nån borde äta men de var så goda), drack smarrans kaffe och såg min dotter rasera pepparkakshuset samt käka smarriga bitar från det. Åsa med appendix var oxå där och hon hjälpte till betydligt mer än mig - undra vem som kommer att bli bjuden nästa år oxå?

Vilken superkväll jag har haft. Tror ni jag kan åka dit imorrn med?

Jag längtar...

..dock inte til julafton men väl annandagen. För då börjar ny omgång av Körslaget!
Inte är jag så värst exalterad över Sundsvall trots att en del ansikten känns igen utan det är hela konceptet i sig jag älskar.

Kör är det bästa som finns i musikväg.

Nu ska jag snart väcka toker eftersom hon väckte mig inatt vid 2 och höll mig uppe med skratt och bus i två timmar. Jag gjorde det enda rätta då - jag skällde ut storbonden och skickade ner honom på soffan! Tja, kanske aningen felriktad aggresivitet men vid 2-snåret gör man det som är lättast (och lättast är alltid att skälla på P).

Back in business

Nu är ordningen i princip helt återställd här i stugan. Idag körde vi pulkarace igen med den obligatoriska "jag kan putta pulkan själv ca 10 cm i taget". Lite hosta och snor finns kvar men efter dessa veckors pärs känns det skit samma.

Herr och fru Godsägare kan oxå titulera sig föräldrar sedan Luciadagen där de efter - lyssna här - 38 timmars förlossningstjafs med skalpellen som slutkläm... damp ner med en pojkskrutt på 4400 g och 53 vackra centimeter. Vi gratulerar å det hjärtligaste och väntar med spänning på ett namn till den lille.

Nu ska jag ta på dykardräkten och diska upp allt som lyckats bli skitigt trots att vi knappt varit hemma. Jävla hustomtar som har efterfest hela tiden.

Bubbelibubbeli

Livet är bättre på torpet. Nu finns bara rinnsnuva och hostattacker kvar. Ja, en och annan kräka blir det när näsdroppar, hostmedicin och hosta blir lite övermäktig och den mest skruvade var när lilltokis spydde framför sig och sedan halkade i geggan. Nu valde hon att göra denna eskapad på mormors golv och mormor la sig snällt på alla fyra och torkade upp. Hade aldrig valt en annan mamma för hon är ljuvlig att ha i närheten när man själv är rätt slut efter en sjukperiod.

Idag är det Lucia och vi har lyssnat på skönsång från änglakörer och lite mindre skönsång från barnkörer - dock är allt lika stämningsfullt. Senare ska jag försöka eltejpa fast ett blockljus på litens huvud och skicka henne till grannarna i hopp om bidrag till julklappshandeln. Funkar det blir det fina grejer från tomten.

Nu ska jag bubbla lite - inte på svensktoppen men på hamsterpaj.

Jag ska blogga...

...nån dag. När livet är mindre snorigt och hostigt och kräkigt och grinigt.

Återkommer - så fort som möjligt hoppas jag.

Suck


Pest OCH Kolera

Ja hjärnskakningssituationen var tydligen en piece of cake när lilltokan dan efter samlar på sig feberpoäng utan dess like! Hon har toppat på 40,4 och spelat avkomma till Human Torch i del tre av Fantastic Four (mycke siffror där).

Akuten del 2 blev tre timmar lång men den stora fick penicillin och ska väl äntligen bli frisk efter en veckas halvkoma och den lilla hade "bara" en godartad infektion så det var inget att göra utom vänta.
Det har dock blivit bättre när det gäller liten, febern är hyfsat under kontroll med hjälp av alvedon men fortfarande får hon slemhostattacker som leder till rätt rejäla spyor - mest på mamma, klädbytena är oändliga men det tar jag för hon vill ju trots allt äta efteråt och dricker en hel del.

Nu ska vi snart däcka igen och hoppas på tokförbättring under natten.

Feberpuss i ljumskarna på er.

Mammas mardröm

Midnatt spenderades på akuten efter en kaskadkräkning ca 8 timmar efter ett svanhopp med halv huvudlandning i trappen. Snjh,mmmmmmmmmmmmmmmmmmm (tillägg från konsthopperskan). Lätt hjärnskakning blev resultatet men istället för att sova på sjukhus huserade vi in oss hos mormor och morfar. När lillhjärtat äntligen somnat vid 2-tiden kaskadkräktes jag - enda anledningen var att släppa ut ångest och spänningarna och det funkade delvis - jag sov väl så pass bra en orolig mamma kan göra.

Idag mår vi bättre men är trötta i kropp och själ och lyckligtvis får vi stanna en natt till för sällskap och rekreation.

Nu ska skumplast beställas på internet och lindas runt barnet tills hon blir 28!


Saved by the bell

En Klingsta-ängel räddade mig och mitt monster till Birsta för lunch och shopping. Ytterligare klappar kan strykas från listan och 10-åringen har lugnt fått sova bort sin 40-gradiga feber utan ständiga intrång från den undre babykriminella världen.

Bättre kunde det knappast bli.

Vi tackar ödmjukast och skickar massa smackisar rakt på era munnar!

Challenzio by Logg

Har sett lite olika varianter av den här utmaningen, men jag kör den svåraste- att svara med ETT ord.

Var är din mobiltelefon? Köket
Var är din andra hälft? Bilkörandes

Ditt hår? Superfrissigt

Din mamma? Fantastisk

Din pappa? Fantastisk

Syskon? Hjältinna

Det bästa du vet? Lugnet

Din dröm inatt? Drömlös

Din dröm/ditt mål? Välmående

Rummet du är i? Köket

Din hobby? Barnet

Din skräck? Sorg

Var vill du vara om 6 år? Frisk

Var var du igår? Överallt

Vad du inte är? Långsint

En sak du önskar dig? Lycka

Var du växte upp? Alnö

Det sista du gjorde nu? Frukost

Dina kläder? Skitiga

Din TV? 32"

Ditt/dina husdjur? Dammråttor

Dator? Acer

Ditt humör? Trött

Saknar någon? Syster
Din bil? Fransk

Något du inte har på dig? Smink

Favoritaffär? IKEA

Din sommar? Skön

Älskar någon? Många

Favoritfärg? Grön

När skrattade du senast? Nu

När grät du senast? Hmmm?


RSS 2.0