Reality

Utdrag ur mitt liv:

(jag) - Hej vän, nu pratar vi bara om mig, mig, mig!!!

(vän) - Jag har ju en plastpåle eller liknande inkörd i magen och det gör ont.

(jag) - Det struntar jag i, prata om mig, mig, mig!

(vän) - Ja, det är klart att vi kan göra det, jag ska bara vara lite sur, tvär och inte ett dugg lik en verkligt skadad människa när vi gör det. Okej?

(hmm - just ja. Det här är inte mitt liv utan ett utdrag ur den verklighets?-baserade tv-serien Greys Anatomy. Hur kunde jag blanda ihop dem? Fast såna här situationer uppkommer ju nästan varje dag, det vet Helene!)

Intellektuellt medhåll, tack!

Här sitter jag och ser ut som Ebba Witt-Brattström. Jag skojar inte, jag är kusligt lik henne när min nyduschade permanentfriss har självtorkat och jag är glåmig och osminkad. Jag försöker kisa och få P att bli lik Horace samtidigt som jag startar en djup diskussion om nästa års nobelpristagare för att få honom att avslöja vem det blir men hittills har han bara kisat tillbaka och fnyst nåt som "Va?! Äh lägg av!"

Det känns inte ett dugg Horaceigt.

Jävla bonde man bor med.

Släktpolitik

Släktvisiten är över - tyvärr. Mina syskonbarn är så härliga och jag småfnittrar mest hela tiden med dem i närheten. Jag har njutit varje sekund av min älskade familjs besök.

Jag tänkte även göra ett långt genomtänkt inlägg om det kommande presidentvalet i fettolandet men jag har huvudvärk så...

Lycka

Igår anlände syster-yster + änglar två med konkurerande transportmedel - men det gör inget.

De är här, de är här, de är här!!!!!

Nu blir det bloggstopp ett tag men jag anser mig ha god grund för det.

Sorg är kärlek


Jag finner egentligen inga ord men jag fann mina tankar och nu tänker jag så mycket på min vän, min vackra underbara vän som just nu går igenom en upplevelse ingen önskar någon ens i sitt djupaste hat. Jag är både arg och frustrerad och det jobbigaste med det är dess okonstruktivitet - det leder ingen vart.

Jag tänkte att sorg var raka motsatsen till kärlek men jag fortsatte den tanken och insåg att sorg är en förlängning av kärlek. Tyvärr är det så att ju mer innerligt man älskar desto större och djupare blir sorgen. Och båda fyller en i kropp och själ så till den grad att man tror sig fysiskt kunna ta på sina egna känslor.

Det här är på inget sätt en slutstation för min vän, det är bara ett skitigt och ogästvänligt vandrarhem där man var tvungen att övernatta på livets långa tågluff och om några år kommer hon att se tillbaka på den - inte med glädje - men som en ovälkommen gåva som trots allt hon och hennes älskade tog sig igenom, tillsammans, med större insikt än många här på jorden om hur stort livet egentligen är.

Stand In

Daisy är inte så rolig att ha med i bilen så därför har vi börjat ta med Homer istället...


Sorg

Ord räcker inte till just nu. Anna min underbara, mitt hjärta är hos dig!


Tack och gonatt

Tack till alla för grattishälsningar och presenter.

Nu sover Pulver men imorrn ska hon ringa Nicko och fortsätta träna på att bli byfåne.Mitt hjärta är ditt, Daisy-Boo!

Idag fyller hon ett!

Min lilla Boo. Hennes riktiga namn är Daisy Inga-Kajsa men pluttetrasa, fnultrollan och sötbebis funkar oxå.

Det är märkligt hur mycket som händer på ett år och hur fort man glömmer det lilla knytet jag för ett år sen fick i min famn. Jag försökte meditativt gå igenom förlossningsstarten igår men det funkade inte riktigt utan litervis med vatten som rann mellan mina ben medan jag sprang mellan sovrum och badrum. Hur som, 18 timmar senare var hon ute och jag var både halvdrogad och helkroppsbedövad - faktiskt rätt lattjo!första fyllan på 9 månader - kändes ohyggligt olaglig men ack så trevlig! P var tydligen oxå lite på lurven eftersom hans finger tar upp stor del av bilden.

Hon är en solstråle och vi har haft det mycket bekvämt detta första år. Få vaknätter och det är väl det som räknas i föräldramåbra-statistiken. Hon har knappt varit sjuk och mat äter hon så fort hon får tag i nåt (i mat inkluderas även papper, skräp och syrrans strumpor). Absoluta favoriten är att äta bordsmargarin, smörkniven är ett hett byte på matbordet.

Hon går som ett litet X2000 - snabbt men lite ofokuserat och ibland rätt försenad.

Hennes favoriter på tvn är reklam, de med barn och musik i kombination regerar men IKEAs "popcorn"-låt går fetbort, hon blir alldeles hysterisk (nåt traumatiskt att berätta för psykologen i framtiden?).

Jag älskar henne som inget annat på jorden och vill vara nära varje minut. För att citera Hollywood i sitt esse -

You complete me!


Tävling
Hitta ekorren på bilden och ringa in den på skärmen med en svart spritpenna, skicka sedan datorn (endast laptops) till mig så vinner ni ett fint pris.

Lycka till :)

Royal flush funkar kanske bättre

Jag försöker rensa ut lite bland alla våra pryttlar och skitsaker. Tyvärr är detta projekt endast nån sorts förflyttning i universum. Idag flyttar jag alla grejer hit (helst nånstans där solen inte skiner) och om två veckor vill jag inte ha det där längre och flyttar det vidare dit (kanske där solen skiner).... Så här håller jag på i vårat mansion på 12 kvm medan jag river i min begynnande flint.

Jag önskar att NASA kunde uppfinna ett hushålls-svarthål där grejerna bara kunde upplösas för toaletten fungerar inte till det - det ligger fortfarande saker i vår och guppar som jag inte lyckats spola ner - försvinn då mattjävel.


Dissans första lya

Nedräkning har börjat. På onsdag fyller hon ett.

Jag har tjuvstartat med presenterna och eftersom jag hade några miljoner över köpte jag ett hus åt henne - jag ser det som en investering för framtida bruk. Med lite färg kan det bli fantastiskt.
Hon verkar trivas i det oxå....

....
....
....
....
....
....
....
....
....


Gaaaaaaah!!!

Hur mycket skadar det golvet om man skottar inomhus? Det borde vara olagligt för små barn att leka med sin pappa på morgonen innan mamman hunnit upp för mammor förtjänar inte en hjärnblödning klockan åtta på morron.

Har starka funderingar på att försöka tippa huset och låta allt rinna ut genom ytterdörren till fågelfan med förhoppning att den käkar upp det mesta eller så åker jag till IKEA och köper den STÖRSTA MATTAN som finns och sopa in all skit under den!

När det är fest....

...gör jag detta istället.

Jag har blivit utmanad av Frida att svara på dessa frågor och det kan jag likaväl göra nu eftersom alla mina vackra väninnor är på glamfest utom jag. Men vad är väl en bal på cancerön med underbart sällskap och asgarv i parti och minut när man kan titta på dobidoo!

Hur fördelas sysslorna i hemmet?

1. Vem tvättar?
Helst jag - P kan inte lika bra och kör ibland helt obegripliga sammansättningar med grejer ingen använder?!

2. Vem diskar?
Diskmaskinen för det mesta

3. Vem damsuger och torkar golv?
Jag dammsuger och torka golven ska vi göra tillsammans när Dissan fyllt 23. Innan dess känns det onödigt att ta reda på vilken golvfärg vi har under bananpotatisfiskmorotgrötkexgeggan. Ja, strumporna fastnar rätt ofta men jag har många par.

4. Vem dammtorkar?
Jag drar av det med tröjärmen emellanåt.

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?
Jag. Jag är läskunnig och förstår en instruktion (jag förstår även att instruktionen för t ex IKEA-grejer oftast hjälper). Jag kan oxå fippla med en skruvdragare lika snitsigt som den snygge i Bygglov.

6. Vem sköter om bilen?
Ja visst ja, vi har bil - tror den är röd?

7. Vem stryker kläderna?
Min mamma när jag dyker upp med något horribelt skrynkligt (har satt det i system utan hennes vetskap).

8. Vem rengör avlopp osv?
Båda - jag medan jag halvkräks.

9. Vem storhandlar?
Båda - då är vi vuxna med lista i 10 minuter sen står jag i kassan och tjatar efter godis och vägrar gå ut ur affären utan cremefyllda grodor.
 
10. Vem kastar grovsopor, tidningar mm?

Tillsammans åker vi när vi samlat ihop ca 200 ton och svär över att skiten inte ryms i bilen (den som är röd tror jag)


11. Vem lagar maten?
Jag till mig och trollet när jag är ensam och har vi storkickan försöker jag förbereda innan de kommer hem. Hatar det oftast eftersom min menyfantasi är oerhört begränsad.

Ja, slutsatsen är att jag regerar - jag är drottning över hemmet och med andra ord bäst! Heja, heja, heja!!!!

Nominerar Log-Darling, Nasty-Åååhhsa Nilsson och Heliga syster Helene


Decisions are the worst

Fjäderskrällena har definitivt inte flyttat nånstans, de har istället käkat upp en soppåse jag glömt på bron. Ska jag ta på saneringsdräkten eller bara vänta på snön?

Tillägg: Nu 2 timmar senare har jag attackerat bron, snön kom ju aldrig!

Drömmer jag fortfarande?

Solen skiner, fåglarna kvittrar eller, nja det är becksvart ute och fjäderbollarna har nog flyttat men banandiktatorn vaknade inte förrän klockan SJU!!!! Livet leker!

Tröttma

Åh fan? Är klockan redan 20.30? Jag måste däcka!

Icke läsa Grey-lovers

Igår såg jag Greys Anatomy (ja till sista reklampausen då jag somnade). Jag tycker om sjukhusprogram generellt men är så j.a less på just denna serie.
Vilka velpottor! Kärleken spirar i två program med den ena och byts ut till närmast vald karaktär i nästa. Humpandet finns det ingen ände på och snart har alla dragit över alla oavsett kön eller stabilitet i psyket. De är för övrigt totalt oprofesionella och oförmögna att fatta minsta beslut. Att de ens får praktisera läkaryrket är för mig obegripligt. P skulle först få karva i mig med bandsåg innan jag la mig under deras skalpeller.

Men brasklapp till mig själv - Scenen när Meredith och Dreamy blev tillsammans igen för 1:a eller 2:a eller 3:e gången (?) ja den på "skolbalen" - det är en av de sexigaste scenerna i tv-historien!

Våldgästa från A till Ö

En handbok i ovett och usel etikett från Lunde bokförlag.

Kapitel 1 - Att slippa arvet?

Att utnyttja sina föräldrars gästvänlighet är underskattat så därför kommer här en lista på saker att göra för definitiv bekräftelse att de älskar er utan förbehåll.

- Kom gärna till dem när de inte ens hunnit hem från jobbet så deras första syn efter en lång arbetsdag är misären ni lyckats skapa.
- Låt lillflickan "smita" lite snyggt ur sin bajsblöja och kleta ner det mesta i ett nystädat badrum. Lämna sedan hennes smutsiga body vattendränkt i handfatet.
- Den smutsiga blöjan lämnas såklart i hushållssoporna med all sin ljuvliga doft.
- Locka genom att dra lite i köksdörrar så alla saker verkligen rensas ur skåpen, se sedan till att de sprids över hela hemmet och helst på lite finurliga ställen där verkligen ingen letar.
- Uppmuntra när lillflickan konstant försöka bjuda sin morfar på redan halväten gröt, om han inte antar erbjudandet låt henne leka med skeden tills åtminstone nån blaffa hamnar i hans anlete.

Slutligen, och glöm inte det här - Lär lillflickan "sötbebis" på kommando så är allt glömt och förlåtet och spektaklet kan börja om efter några dagar.

Daisy har absolut världens bästa mormor och morfar och hon avgudar dem!

Pöss


Me love you long time

Jamen just ja. House börjede igår.


Mmmmmm! House. MMMMMMMMMMMMM!

Upp och jucka på tuppen

Asså hon vaknar 5!!!
Oavsett läggningstid eller uppvaknanden på natten. Iofs sover hon oftast hela natten från 18-05 men ändå!
Det positiva är att oftast har jag hunnit stöka undan alla projekt för dagen innan kl 8 och är fri för hopp och lek. Det negativa är att jag knappt orkar hopp och lek....

Nu ska vi hörselkåpa oss och väcka stortrollet, glädjetjuten är inte av denna världen (från den lilla alltså).

Söta grannar

Vi har varit hos Johanna och Fina Stina i tuttifruttibyn på förmiddagen. D väckte söta bebis med sina stora lungor och bebis visade sötaste surläppen i mannaminne. Sen tyckte min kicka att det blev lite tråkig stämning när Johanna la ner en pyttgnällig Stina en stund i vagnen för att fixa lite flaskmat så hon manade på morsan att skynda sig, hon stod vid vagnen och pekade surmulet på J, ordningsvakt eller mattant i framtiden?
Själv fick jag hålla i det lilla miraklet och det var nästan så att mjölken rann till igen, så söt är hon. Äppelpajen jag fick var oxå god men inte lika god som lillan.

Nytt: Kvinna chef för Filmstaden

Nu har de börjat med barnvagnsbio på Filmstaden. Den 23 oktober kl 13.30 är premiären och då visas Mamma Mia.
De har svag belysning i salongen, lite lägre ljud, en paus i filmen och skötbord samt micro nära till.

Kom igen nu morsor, nu stöttar vi detta för framtida mödrar (och fädrer) med kultursvält!

Maid in Lunde

Nu har jag tagit tag i en liten del av huset som gud glömde... skicka en hushållerska till.

Här bodde inte dammråttor utan dammgetter och nån j.a rugguggla men färgnyans "loreal preference Manila" släpper hår så hemmet påminner om dvärgkaninfarm. Vi har grejer överallt och likheten med fyndlagrets reahörna är skrämmande.

Lillmarodören hjälpte oxå till - att nollställa. 6 minuter efter uppvaknandet var allt sig likt igen.

Lycka är...

... att få en fjärkontroll sylad rakt på munnen kl 7.45 en måndagmorgon. Inget är bättre än att starta veckan med en fläskläpp.

Rauss bitte

http://www.expressen.se/1.1255485 

Detta bland annat sysslar jag med när vi måste kliva upp okristligt tidigt en Söndag på banandiktatorns order. Fler saker jag roar mig med är att försöka sniffa kaffepulver för en koffeinkick samt bända upp ögonlocken med bräckjärn.

Saturnus nej, Saturday (flåt, rosén ni vet)

Jaha, då klev vi in hos mormor och morfar idag igen... Våldgästa A-Ö kommer snart som handbok från Lunde Bokförlag. Dissan tycker alltid i bilen att det är en utmärkt idé att åka dit och riva ut allt de äger så vi brukar skylla på henne.

Vi försökte oxå snurra en sväng på stan men D ville heller träna på gallskrik så det blev mest paniksvettningar och vagnsryck.
Stortjejen vann en kompis att ha på övernattning så mini är just nu i sitt esse med två stortjejer att impa på och smeta ner med snor. Här där jag sitter är det så lugnt och rosén i handen smakar extra bra utan att nån försöker dra av mig byxorna för att sitta i knä (ja, P lagar mat så det är därför jag slipper).

Nu ska jag leka lite vuxen och natta ett antagligen högst ovilligt troll.

Do it people

Hade en skön kväll igår. Först ett långt samtal med min fantastiska syster som blir än mer fantastisk om några veckor då hon kommer hit med änglarnaoch bara är min, min, min (ja de andra får låna henne lite). Jag längtar massor.

Sen såg jag en underbar film som jag rekommenderar det varmaste (jag rekommenderar att prata med min syrra oxå men hon är en rätt upptagen kvinna så jag förbehåller mig rätten till detta).

Helen Hunts regidebut heter "Then she found me" och hon spelar oxå huvudrollen. Colin Firth och Bette Midler är med samt, lyssna här, Salman Rushdie i en biroll som läkare. Det är en varm och fin film och det enda jag saknade igår var nån att krama om och sucka med sådär förnöjsamt.

Se den och älska varandra. Puss

Mammas geni

Dissy har lärt sig hur man låser våran micro - det kan inte vi så vi måste dra ur och sätta i sladden igen varje gång vi ska värma nåt. Jag letar febrilt instruktionsboken på nätet.

Men kameran får hon inte låna trots idoga försök:

   


Hightech betyder hög vikt

Vi gjorde ett stopp på elbutiken här i byn och köpte en våg.
P det aset bara rasar i vikt och tydligen låg hans tappade kilon kvar på vågen när jag skulle testa den - den är superflashig och kan göra så.
Han har oxå blivit sjuk och drabbats av den fruktade åkomman (är ni beredda) karaktär. Det som är värst med den sjukdomen är att den inte smittar utan ger bara personer i omgivning bisymptom såsom avundsjuka och surpuppighet.
Han skulle passa utmärkt som språkrör för GI-metoden eftersom den funkar på honom lika bra som fingrar i halsen på en modell. Själv ska jag be om att få tillbaka mina mammakläder och skendräkta ett tag.

D, den lilla vackra hade en matchvikt på 10,5 kilo utan brottarlinne och gameface.

Influensa come get me!

Hos tant Doktorn gick det bra. Inte mer än lite förkylningsljud på lungorna och rodnad i halsen. Hostan var inte så illa egentligen men när man haft ett barn som varit hyfsat befriad från värre åkommor än snor blir mammahormonen överstinn när det uppstår nya ljud och särskilt hosta som man själv tycker är så j.a jobbigt.

Jobbigast ändå var att bege sig hela vägen till Nacksta eftersom medicinmännen här i byn hade planeringsdag.

Nån vaccination blev det inte heller - oddsen var inte på min sida trots rufsbarr och ansikte au natural (jag äger inga Mary Kay-grejer än så jag ser förkastlig ut i original).

Ulf Lundell?


Jag vill se ut som Keith Richards idag

Oj, vad lillpluttan är dålig. Hon krupphostar som en tjuvrökare och har samma hesa stämma som Ulf Lundell i "Jag Vill Ha dig". Vi hade storstilade planer på Öppna Förskolan med Wille-mannen och Sanna-Panna men nu ska jag istället agera överhysterisk morsa på BVC och kräva nåt till hostan. Känns mindre lattjo. Tänkte oxå försöka se 65+ig ut och snika till mig en vaccination mot influensan, alltså ingen make up idag och de kommer att tvinga i mig sprutan.

Nu ska vi bara gosa och snorpussas en stund innan galenskapen börjar.

Lattjo-Attjo på er!


Makt till folket (över 10 år)

Klockan är 20:44 och jag är vaken (med ena ögat iallafall) och det är rekordsent i min snedvridna lilla plastleksakvärld styrd av en banandiktator på 72 cm. Imorrn kanske juntan försöker göra revolt och är uppe ända till 21:02. Men antagligen har la presidenta redan slagit ut allt hopp om maktövertag vid 11-tiden med en välriktad couscous-manöver. Det är bara rikta in sig i ledet och låta den dreglande ledarmaskinen ge order:

Däääh!!

Dädädädädädädääääääääääääääh!!!!!!!!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!

jaja, mamma kommer.... 

Vem är jag sa du?

Gick på banken idag för att avsluta konton. I kassan (heter det så eller säger man bara disken?... hur som...) stod en vilt främmande.... granne! Det visste jag inte men eftersom bankpersonal tydligen har alldeles för mycket information om ens privatstatus så berättade hon det. Hon visste att jag var relativt nyinflyttad och att vi både bytt tak och målat vårat slott (jaja kåken syns från vägen, men ändå). Hon fastslog oxå att våra barn skulle gå i samma klass i framtiden. Spooky! Är hon granne eller bara en stalker?

Nu ska jag sätta P på vakt innanför ytterdörren med olivurkärnaren - inget skrämmer lantisar så mycket som skogsbönder med obegripliga köksverktyg.

To do: NOTHiiiiiiiiNG

Stack ut näsan utanför dörren men drog snabbt in den igen - att man glömmer hur fort det blir kallt.
Idag är en riktig slödag när jag inte har några måsten, förvisso snurrar lite tvätt i tumlaren men den kan vänta. Jag ska nog barriakdera mig utanför skafferi/brödskåp som blivit Ds favoritlekplats, ständigt har vi brödbitar och smulor i hela huset. Jag försöker förklara att hon inte käkar knäckemackor än men det skiter hon fullständigt i! Ska sätta skåplås men det blir först när fler själar finns i huset för att tampas med hennes ångestskrik.

Vi har oxå fått ett nytt boxerkort och lite betalkanaler gratis en stund så jag kanske kryper ner under eftermiddagsvilan och slökollar - det var allt för längesedan.

Nu ska jag bälga i mig kaffe och pilla mig lite i naveln.

Puss i ljumsken

Lovely

I helgen har vi lekt mamma, barn, mormor och morfar.
Eller de har lekt och matat och badat, jag har legat på soffan. Dissan är som en helt annan tjej trots snor och vurpor och gråter inte en minut (förutom på morgonen när hon pekar på dörren och vill att de ska hämta henne). God mat fick jag oxå men bara att ha världens gladaste tjej i närheten räcker länge nog.
Nu är det vardag igen och frost ute - blir kanske öppna förskolan om jag hittar en skoteroverall....

Vänliga visitors

Tre av mina underbara väninnor har varit här idag. Jag glömmer bort emellanåt hur mycket jag njuter i deras sällskap. Åsa tog oxå med sig Sanna-Panna och hon tyckte Dissan hade blivit rätt otäck nu när hon kan använda benen att ta sig fram. Mycket gnäll och lite sova blev det för de små när man ska tampas om grejer och uppmärksamhet. Tyvärr drog väl jag det kortaste strået när jag nu upptäckt att D beter sig som en fullfjädrad mobbare som helst ger tjuvnyp och aldrig delar med sig. Lite mer tukt på Öppna Förskolan så får några fler barn lära henne veta hut - jag blir bara så full i skratt så uppfostringsrösten brister ut i fnitter.

Ja just ja, Malin bjöd på ljuvlig ugnsbakad frukt och jag åt upp det sista när de gått - Tackar!

Och Helene måste ju nämnas... men inte mer än så (hon stjäl snart så mycket uppmärksamhet ändå när bröllopet ståndar - roligt, roligt)

Nu ska vi snart på lyxweekend till B-mans rekreationscenter för urtrötta morsor.

Bzzzzzzzzzknmpf

Tänkte berätta om min oootroligt jobbiga natt men är för trött så mhv<vmjd<as34xn (japp D är med) allt jag vill skriva kommer nog ut som summertonen i mitt huvud.


Kvinnan är uppryckt

Ingen utväxt (jag hade ca 1 dm, så det tog tid)

Inga torra krukväxter (jag har 9 st så det tog inte allt för lång tid)

Ryck upp dig kvinna

Nu har storbonden varit ledig i 1,5 dag och under den tiden har jag gjort: INTE ETT SKIT!!!
Jag blir totalförlamad (förutom högerarmen som kan surfa i timmar) och inget av det jag listat i huvudet uträttas. Imorse klev han upp med lilltokan och hann förmiddagsnappa henne innan jag ens vände mig i sängen, när jag sen smög ner var det alldeles tyst så jag tänkte att han slappade på soffan... nej, inte där... han ligger nog i stortjejens rum och vilar... nej... vad f.n låg han uppe i sängen ändå?! Är jag så borta att jag inte ens märkte att han la sig igen?

Nej då! Han är ute i regnrusket och tömmer garaget??!!

Jag hade två saker att göra när han var hemma - vattna blommorna och färga håret. Ska nog inte blogga förrän dessa är gjorda.

So... See ya in a month or so!!!

dumkrull

Jag har lite käckt fönat ut min permanent så jag har (hade) rakt hår med böljande vågor - mmmm vad fint.

Idag regnar det och jag har haft mössa så resultatet är rakt och platt till öronen och under det risbuskskrus i slitet format, självklart syns utväxten oxå alldeles strålande.

Tänkte lägga ut bild men serni så roligt ska vi inte ha.

Nu ska jag träna ryggsim på gården...

RSS 2.0