och årets mamma blir...

... storbonden himself!!
Imorse klev han upp med fröken fräken kl 6 och när jag kom ner vid 9.30 hade han bakat scones, en sockerkaksbotten och kört igång 2 tvättmaskiner + fått henne att somna om!

Jag är brädad.

Jaaaaaaaaaaaaaaaa

Digipass heter det! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

och årets mamma blir...

Jag är hos mormor och morfar för lite relaxing och citypuls. D har tydligen varit på mormors dator för texten är så j.a liten att jag knappt ser vad jag skriver. Igår innan klockan 9 hade jag sytt en gosekatt till D och hon har redan misshandlat den på alla sätt och vis- bevis på att hon gillar den?

Idag är det faktiskt sol på himlen men ack så kallt. Jag deklarerar detta som den första riktiga höstdagen. Nu ska jag sy mera - plyshorm står på schemat efter att har klippt sönder en massa av Ds gamla byxor. Väl hemma blir det styling av trollets rum, bord och stolar ska kläs och gardiner sys. Jösses vad huslig jag känner mig - snart får Martha Stewart konkurrens...

Grattis bruden

Den större vackra fyller 10 år idag. En ny mobiltelefon lades till preteen-bruden. Tacksamt nog älskade hon oxå alla övriga smågrejer vi paketerat. Det är något magiskt att se en flicka öppna småpaket med blingbling och vackra saker - jag ler än.

Puss till världens bästa Della - pvc-morsan älskar dig!

Under kniven

Vissa mammor drömmer nog om silikonimplantat till sina sönderammade tuttar som numera kallas allt annat än uppnosiga. Andra vill nog ha botox till tröttrynkan mellan ögonen eller fettsuga fladdret på magen som aldrig kan bantas bort. Jag å andra sidan vill hellre operera fast handtag på knäna så Dissan kan stå där så länge hon vill utan att mina brallor till slut ramlar ner eller att mina bara ben är täckta av rivmärken eftersom det här med nagelklippning är ett projekt jag tillämpar så sällan som möjligt.

Finns detta på IKEA?

Den är farlig

Dissan har varit maniskt rädd för dammsugaren och det har passat mig alldeles utmärkt eftersom jag inte känner någon samhörighet med den apparaten.

Idag var jag dock tvungen att trycka på play eftersom lillan valde att leka med mina gräsiga foppatofflor i soffan. Hon sa inte ett ord men kom närmare och närmare helvetesmaskinen och till slut slog hon av och på den själv med små glädjetjut.


Fan oxå.

Plask och daller

Babysimmet del 2 började idag. Jag jublade av att klämma ner albylfetman i bikinin.

Dissan har redan tjuvtränat konstsim på den dyngsura gräsmattan i galonisar.


Nightshift...

...är inte bara en fantastisk låt med the Commodores.

Jag har otroliga svårigheter med att somna in. Vissa lägger ner huvudet på kudden och sen är det tack och gonatt. Jag å andra sidan ligger halvvaken i timmar och grunnar på livet och andra märkliga saker. Bidrag till detta är mina sovkamrater, Dissan ligger och smånittrar i sömnen och försöker snurrandes hitta den perfekta sovställningen och stora stygga P har ännu värre saker för sig.
Han har nåt jävligt mysko för sig med fötterna som återkommande dansar mambo när jag är som närmast att somna. Mina teorier till detta är att han...

...drömmer att ryssen kommer smygande uppför trappen och killar honom på fotsulorna med gevärspipan.
...önskar så innerligt att han får en plats i det manliga konstsimlaget att han smygtränar benspark. Jag tycker mig se en längtan i hans blick efter paljettströdd badmössa och en sån där näsklämma som får en att se väldigt tjeckisk ut.
...han har under dan samlat på sig drivor av fotsvamp som han tänker gnugga av på min sida sängen.

Jag har aldrig konfronterat honom om detta udda fotsprattel och vet inte om han när det händer sover eller är vaken så hans medvetenhet i frågan är i det dolda. Nån dag ska jag fråga honom men det är ju lite spännande att ha en del hemlighter i ett förhållande (som till exempel att jag var myrslok i mitt tidigare liv, det har han ingen aaaaning om).


Blixten

Jag gillar jamaicansk springning. Äntligen har OS lyckats infria lite glädjelöften.

Spend it

Big shopping today.

Presenter inhandlades till stora och små. Tror allihopa blir rejält uppskattade.

Galonställ gled oxå ner i en påse så nu kan jag ta med mig troll ut varje dag - om är detta så lyckat för en integillarjagregntrotssydvästensoffliggare som jag återstår att se?

Har rensat bland litens kläder och upptäckt att hon inte är så liten längre. Vill gärna klämma på favoritplaggen fortfarande men hon har sån innerlig lust att kunna röra sig obehindrat - bortskämd kan tyckas men vem vill skicka ut sin unge i väntan på högvatten och med skamsen min. Ännu kör vi pyjamas med fot så hon i sovande stunder ser ut som mammas lilla bebbe - kommer nog att hålla på det tills hon blir 22.

VÄRLDENS BÄSTA KÖP...gjorde jag idag. Sydvästen är så underskattad och ja, jag bär den med lycka och stolthet och nej, färg fick jag inte välja. Detta var tydligen enda regnmössan i hela Västernorrland.

Även lilltroll fick en mössa som hon fanatiskt ratar och försöker slänga ur vagnen vid varje ouppmärksammat tillfälle. Jag försöker förklara att accessoarer är jätteviktiga men då pekar hon bara på sydvästen och garvar.


123 - bort ska det

Idag var det auktion i byn. Gammalt skräp som såldes till makabra priser. Vad skit kan bli dyrt. Borde ha smusslat in nåt ton av våra grejer.
Imorrn börjar husfriden på gott och ont - jag och lillmänniskan blir allena när jobb och fritids sätter igång. Jobbångesten kommer krypande, dock inte för egen del men lappsjukan börjar påminna sig i ryggraden.

Äntligen hemma

Vi har varit i Stockholm.
Grönan, Skansen och shopping.
Roligast för lilla D var den strukturerade väggen på hotellrummet som hon kramade och älskade högljutt.
Jag kände mig mest trött och gammal för allt jag kunde tänka på var att få återkomma till hemmanet för att ligga på gräsmattan och se P måla färdigt fasaden.


Vi steker


En dos ironi

Vi målar. Skönt att vädret är med oss. Långkalsonger och toppluva i augusti är varje fashionistas dröm.

RSS 2.0