Arbeit macht frei men semester macht mig glücklichHär är första semestersällskapet. Skall avnjutas med ett leende och tacksamhet till mina kollegor som förärade mig den.


Bastard mustard

Hennes och Mauritz har valt Jonnys senapsfärg för oss alla till hösten. Roligt roligt, förutom att jag är av naturen rätt senapsgul själv. Min hy blir inte solbränd, den får bara en ton av dijon.

När ni ser mig skrida fram i senaste kollektionen kommer ni att tro att jag har heltäckande kroppstrumpa.


 

(Bilder från hm.com)


God kristihimmelspingst

Har tagit gummistövlarna in i sista jobbveckan innan semester. Ska sitta lugnt i bussen så jag inte är utarbetad till ledigheten men det är inte särskilt svårt för just nu krävs en riktigt duktig blodhund för att sniffa upp arbete för ett åtta-timmarspass.

På lördag är det midsommar part II - vi kör en repris eftersom det alltid är så trevligt med get-togethers och hur kan man bättre fira semestern än med lite stångdans och vuxensaft. Är vi på riktigt bra humör kör vi påskafton direkt inpå.

Pöss på er


Fleetwood Mac sa det bäst

Undra hur länge lögnerna som jag tutar i barnet håller? Kommer hon tro att man inte får några klappar av tomten om man ljuger när hon är 22 år eller skiter hon bara i julklappar då?

Jag har klurat ut helt egna hittepås för att med osäkerhet om det verkligen är sant få flickan att göra som jag tänkt. Dock har jag aldrig nämnt tv:n och fyrkantiga ögon för vem ska då underhålla henne.

Har ju faktiskt tid att blogg (hur mycket som helst!)

Oj vad mycket jag har att berätta för er...

hmmm... åsså, ja just det, mmm?

Nej, intet nytt på visominteharsemester-fronten. Dock är det lika lugnt på arbeit som på Matforsbussen en söndagmorgon så min navel har verkligen ökat i omfång av allt pillande.

Men hoppsan hejsan, stora nyheter - jag har ju hittat telefonsladden!! Snart kommer alla urläckra bilder på mig när jag dansar och dricker skumpa med A-kändisarna backstage på Gatufesten (om ni sen tycker de är suddiga och med ett långfinger i vägen betyder inte det att de är fejk).
Mitt ödmjuka boende som kallas Taj Mahal av utomstående (brukar ta kort från den vinkeln att det står ett svart trähus och en lada i vägen men bakom det ligger palatset).
Inte minst tänkte jag lägga ut lite pics (jag = internationell) på min walkin-closet (jag = internationell igen) med alla märkesoutfits som jag svassar runt i dagarna och festnätterna i ända (för er som då tror att det är hängande tvätt i min källartvättstuga ska bara förstå att det är senaste inredningstrenden i New York... typ...)

Nu längtar ni va?

Same same

Ligger i sängen brevid en genomsvettig trolla som är fast i övertrötthetens klor. Jag själv är fast i tålamodsbristens klistriga nät.

Alltså en vanlig kväll när pappan inte är hemma i byhåla...

Fotofast

Jag har så mycket roliga bilder i min telefon men jag kan inte riktigt klura ut hur jag ska få dem till datorn eftersom jag inte hittar nån kopplingsslang. Har jag nånsin haft en och isåfall, var är den nu?

Det finns säkert nåt superflashigt sätt att bara cyberrymda över grejer från mobil till dator men jag känner mig inte redo för det utan vill ha sladden PUNKT SLUT

Fast nu slog det mig var den kanske är... Jobbigt att bo på herrgård där alternativen att förlägga (läs: tappa bort) saker är oändliga.

Sommarplåga

Här sitter jag mitt i myntstressen eller är det mynttristessen?


Att jobba på kontoret två veckor innan semestern kändes som en bra idé när frågan ställdes men nu har väderleken förändrats och min kropp skriker efter sol och mina smaklökar efter rosé. Tänkte därför ta mina tillfällen i akt och se om jag kan skaka bort skrivtorkan och hellre pilla på tangenterna än miniräknaren och naveln. Sol och rosé finns nämligen inte här…


I morgon ska Bonden med tonårsbihang åka till Hufvudstaden och min övertygelse är att den ena kommer hem lycklig och den andra fattig. Jag är rätt glad att få slippa storstadshetsen eftersom jag redan får min beskärda del resten av året. Lillsmusslan får än en gång kunglig behandling av mormor och morfar och hon har redan gjort en muntlig lista på saker de ska göra, hon la till efter harangen ”så ge mormor lite pengar till Drakborgen och lördagsgodis”.  Joråsatt, henne går det nog ingen nöd på.


Jag är för gammal!

Jag trodde aldrig att min lilla lantis-tantis-själ skulle kunna kliva upp i Söndags då helgen har bjudit på mer godsaker än det normala.

Jag har levt det ljuva livet med passning av lilltrollan, god mat och dryck (dryck "en masse" inklusive en lunchdaquiri), härliga vänner (gamla dårar och nya vackra) och ljuvligt väder.

Sen var det ju gatufest oxå....Två varma lantisar i stadens vimmel. Den ena gladare än den andra att fått tag på visum ut ur byn.


Heureka!!

Alla ni som väger under 12 kilo kan sluta läsa ni för detta har nog aldrig varit erat problem.

Sommar leder till varma dagar som leder till mindre kläder. Mindre kläder leder till bara ben. Bara ben leder till svettiga lår och svettiga lår ger förbannade skavsår.

Jag har haft nån sorts Zeb Macahan-stomp efter en halvtimme i solen för att se till att min lår inte ska lära känna varandra men oundvikligen har de haft konferens och tillslut är gångstilen mindre valfri.

Nu har jag hittat lösningen:


 (bild lånad från scorett)

Spreja på insidan av låren och vips glider de förbi varandra utan minsta friktion.

Jag är ett geni -  utan skavsår på insidan av låren!!

Hade jag

... varit mer ambitiös att bli lite datanördigare hade jag antagligen bloggat mer men ni håller nog med mig att sommaren hittills varit god och inte lämnat luckor för innesittande. Jag har gjort allt utomhus och lider inte ett dugg.

Denna vecka pryds Sundsvalls gator av ölstinkande tält och för första gången sedan dinosaurierna (hur stavas det?) hade tredagars-band jobbar INTE bonden!!! Vi ska till och med ta på oss finstassen, lämna trollan i god vård och förlusta oss i yran.

Dock har jag flera timmars jobb kvar innan semestertider men trots det har jag en sjujävla bränna och mot alla odds doppat mig i sjövatten så jag lider inte av total ledighetstörst.

Så med det ska jag ge ett löfte som jag inte kommer att hålla - när jag får semester ska jag blogga mer.

RSS 2.0