Suck

Birsta igår var ett helvete - ungen ålade sig ur selen, klättrade ur vagnen och remmade järnet så långt bort från mig som möjligt, så ofta hon kunde. Jag remmade efter med barnvagnsekipage eller en provsko på ena foten. Jag luktade så mycket sursvett igår att jag knappt stod ut med mig själv, lite träningsvärk tror jag oxå jag har men det är mest i argrynkan mellan ögonbrynen.
Ett par nya dojor blev det trots allt och inte nog med det fick jag trevligt sällskap till både fika och lunch - tydligen hade inte svetten än sipprat genom outfiten.

Idag blir det kyrkis och jag tänkte stanna där och börja smygsupa eftersom bröllopskalaset ändå kommer att vara där imorrn kväll. Inte fel att vara i tid till festligheterna.

Mormor och morfar har nästan tagit över ansvaret för monstret sen igår eftermiddag och hos dem är hon en liten prinsessa, ler och charmar, somnar på fem minuter...
Nu när de har gått till jobbet går hon här och gnäller, gnäller, gnäller, ropar mormor, letar efter morfar och är allmänt överjävlig. Vad hände med att slita på den äldre generationen?


Ze Braajd

ez komming heere naow.


Vi ska fixa hennes naglar och förhoppningsvis blir vi klar till bröllopet - det beror lite på banandiktatorns ordning för dagen. Hittills har hon bara rivit ut alla plastburkar och smörgåsrån ur köksskåpen så det verkar bli en lugn dag...

Styliscious

Trots att mannen, även känd som "bensprattlaren" eller "han som har Kleerups nummer i telefonboken" är oduglig för det mesta (det kommer ju med den felande kromosonen alla män förbannas med) kan även han ibland.
Igår kom han hem med en helt perfekt outfit till bröllopet inhandlad helt själv. Sjukt nog har han även färgkoordinerat mina kläder så Brangelina bör se upp.

Jag har bara en detalj kvar tills bröllopsfrenesin kan börja och det är: skor (inga av de 200 paren verkar passa), smycken (inga av de 2000 accesoarerna verkar passa), naglar (mina och brudens), hår (bör färgas igen), kroppshår (bör ej färgas men destrueras), strumpbyxor (helst helkroppsstrumpa som gör mig 2 m lång och 12 cm bred) samt bli av med förkylningen.

Oups - blev en förgrenad detalj men lösningen finns säkert i Birsta!! Bruden har för övrigt lovat att jag kan komma näck så det där med kroppsbehåring känns än mer aktuellt att bli av med - ska ut i ladan och leta sekatören.

Jag vill ju bara sova

Vilken natt. Jag tog en smula hostmedicin innehållande morfin och hade en tripppppp som inte fick mig att somna. När jag var nära började "mannen som tassar i sömnen" röra sina fötter utan kontroll eller takt. Till slut försvann väl medvetandet men då tog nästa plågoris vid. Lilldåren var övertygad om att det var morgon och skydde inga medel för att väcka oss andra. Detta innebär högljudda rop, visa var samtligas näsa, ögon, öronen, skägg osv sitter. 1,5 timme senare efter vällingflaska och hest nynnande, ca kl 3.30 var ordningen återställd tills Bondens larm ringde 6.20. Han väckte mig och D men sket högaktningsfullt i att stiga upp. 3 snooze senare valde storprinsen att göra entre till denna dag.

Nu leker jag vandrande zombie och undrar var mitt vett har tagit vägen - kan det ligga uppe i sängen måntro?

Lalalalalaaaaa

Oj vad mitt liv vände.

När änglabarnet hade somnat satte jag på mig min Donna Karan-klänning i vit chiffong, mina Karen Millen-sandaletter överösta med swarowskikristaller, la mig på divanen av röd sammet och drack ett kristallglas fullt av bubblande champange med en ask konfekt liggandes vid min sida och lyssnade på serenad från alla mina testosteronstinna älskare samtidigt som jag snurrade mina perfekta platinablonda lockar sensuellt mellan fingrarna.

OBS! Allt ovan är lögn. Jag har: satt igång tvättmaskinen, diskat, rakat mig under armarna, snutit mig 32 gånger, fastnat med strumpan i utspilld yoghurt och spelat bubbles på datorn!

KOM HIT!!!

Försökte tvätta håret för att sakteliga ankomma den riktiga världen där folk inte luktar surfisk. Under tiden hann D kliva in i duschen 3 gånger, dricka lite shampoo och slänga ner en bajsblöja i toaletten.

Jag är redan slut och klockan passerar strax 10. Första bästa som kliver in på gården får adoptera.... MIG!

Bogger, bogger, bogger



Så här spenderar vi våra dagar. Snorpetandes. Lägger inte ut bild på mig själv men den är nästan identisk.

I can see ....nooot

Nu har mitt vänstra öga, eller erat högra, eller det ena iallafall blivit neonrött och kleggat igen. Jag är ohyggligt ful och med de ständiga snorindragningarna, fettstripigt hår och svettlukt  påminner jag nog lite om elefantmannen - kan vara därför D går runt och ropar tutututuuuuut hela tiden.

Kul att ses

Igår hittade jag Loglady i världens mecka (Birsta). Hon såg oförskämt fräsch ut för att plugga, ha småbarn samt bo i Timrå.
Min besvikelse var stor eftersom jag själv såg ut som ett normalvrak och satt på McD med en gigantisk portion kolhydrater, när man träffar nån för första gången vill man ju göra gott intryck men där falerade jag stort. Hur som var hon så där trevlig jag föreställt mig och det kändes som vi känner varandra mer än bara i cyberrymden.

Nu ska jag jobba på nunan utifall fler okända, kända ansikten dyker upp i mitt liv idag.

Helevete

Jag är förkyld. Alla andra väninnor får magsjuka och kommer att vara smala och snygga till bröllopet om en vecka men inte jag - jag är förkyld!
Jag kommer att vara blekgrå, ha korpsvarta ringar under de rödspräckliga ögonen, rödfnasig näsa och se så där tagen ut man bara kan göra när man verkligen strävar efter motsatsen.

Fan också - jag är förkyld.

Grattis Johan

Idag fyller en annan ölluktande alkoholserverare år. Hans ålder är dock halvt okänd men det är väl kring min ålder (eller något äldre, who knows?). 

Det känns som jag kan skriva en halv novell om honom med aproliga anekdoter men det goda i mig undviker att berätta om när han i sömnen kissade på sin flickvän eller de overkliga spritutslag bara han kan få på halsen.

Hur som säger jag grattis till den bartender som näst efter min är den jag helst fastnar på en öde ö med.

Jag försökte förresten pimpa ut min ölstinkare för en helkväll i present men han tackade nej. Tyder det på mogenhet eller bara skitusel planering?

JAG BAR EN...

Jag har inte kunnat blogga på ett tag eftersom JAG BAR EN RUTSCHKANA!!! Ville bara poängtera min heroiska insats för en succé har det varit.

Igår fick vi sånt finbesök av Lille Charlie och hans Mamma. Mitt troll tyckte han var hemskt intressant men aningen handfallen eftersom han var en usel lekkamrat, hon öste lekprylar på honom men fick ingen riktig respons. Jag å andra sidan njöt av den lilla, snuttiga pluttungen - han gjorde allt en perfekt liten 2-månaders ska göra och hormonerna sattes igång hejvilt. Förlossningstv blev inte enkelt för Bonden - han mumlade nåt om GE-galan på TV4 men det sket jag i.

BÄBIS!!!!!

Supermom strikes again

Inte är jag handfallen. Trots mina sargade lemmar efter shlagerdansandet i lördags tänkte jag förgylla mitt monsters dag eftersom Öppna föll igenom så jag härjade (verkligen härjade) in rutschkanan från gården.

Efter att ha bänglat in skiten (den är 150x150x220cm - gigantisk) till hallen började projekt depolarisering (polar som i snöhelvete). Hårtork, varmfläkt och 700 handdukar gick åt att få den torr och ren allt medan Dissan gjorde starka försök att klättra upp på den. Nu var bara sista mecket kvar - få upp den för trappen med 80 cm sjögrönt monster framför sig och passering av två grindar, en bokhylla som flyttades för att få upp en dörr samt 6 vridningar upp och ner för att få den på plats.

Vi var nöjd - mest liten men jag kände ett uns tillfredsställelse kan jag erkänna. Efter ett antal åk råkade stegen försvinna på nåt märkligt sätt under Ds fötter och hon åkte på arslet i golvet - inte så farligt eftersom en mjuk matta låg under men sen ville hon inte åka mer.

Otacksamma unge!!!

Piss, piss, piss

Påklädd och klar för Öppna förskolan.

Vagnen är i bilen i staden.

Avklädd och klar för en lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång dag hemma.

Mitt humör föll lite för snabbt.

Pannknack

Igår var det möhippa. Fan vad roligt jag hade. Bubbel, skratt, glamourpiffning, singstar, skratt, alkoholdryck, italiensk buffé, skratt, trevliga brudar, skratt, krogen, dans, alkoholdryck, skratt och stängning av krogen.

Det bästa var dock alla hjärtans dag-presenten av Bonden - en övernattning på hotellrum och den utnyttjades....
... i sällskap av två underbara väninnor, maxmål i sängen samt ca 3,5 h sömn mellan 5.30 till 9.00 och jag lyckades iallafall svulla hotellfrukost sedan.

Idag har dock min hjärna och kropp gått över i bakisnirvana och jag kan inte berätta nåt mer - vad ni än undrar så vet jag inte. Sviterna av att skicka ut en småbarnsmorsa utan krogrutin sen 1,5 år tillbaka på lokal i trevligt sällskap.


jag skulle vilja premum... prenur.. premune..

Jag  tycker prenumerationer är en vardagslyx. När jag flyttade hit ut till ingemansland skickade jag samma dag in en prenumeration på Living för att kunna drömma mig bort om det forna ljuva livet i flicklägenheten med stil och lull och den har jag förnyat ett par år nu. Ifjol fick jag ett år av Mama av min svåger och likaså den har jag fortsatt med. I julkalpp i år kunde Bonden välja från en lista av olika klappar men det enda vi hittade av hyfsat intresse (mitt) var 4 nummer av Elle Interiör så det fick bli det.

Nu ligger de här, mina glossy magasin, utan tid att ens ögna igenom dem och med kletiga barnahänder har samtliga reklamsidor med bebisar rivits ur.

Är det lyx eller bara ett dåligt sätt att recycla?

frostbiten i pyjamasen

Det blir varmare. -22,9 grader när vi klev upp och nu är det bara -22,4!

Idag gäller Öppna förskolan tur och retur med hjälp av apostlahästarna, jag kommer antagligen aldrig blogga mer eftersom jag redan nu anar en grönaktig färg på fingertopparna och riskerar nog amputation.

Igår gjorde jag så spännande sakerccccccccccccccccccccccccccccc - fan, fingret frös fast på c så jag skiter i att berätta.

drivis och snömos på er...

Igår, när jag var stor.... roligt.

Idag är livet som vanligt igen - inget mer vuxenliv utan 80 cm monster som rycker glasögonen av mig eller fridfulla ensamma toalettbesök.
Det var som att kliva in i årets deja vu-upplevelse att vara tillbaka på jobbet igår, inte mycket har förändrats men det menar jag i största positiva bemärkelse - alla kollegor var fortfarande underbara, ingen satt på det kontor de brukar (precis som vanligt) och kaffet var godare i termosen än maskinen. Ska ringa till kommunen och annonsera min bristfälliga vuxenkontakt så dagisplats snarast ramlar på och livet i uniform kan börja.

Kvällen här hemma blev kaotisk men det hade jag räknat med... (ler dock stort av minnet)

Livet på landet är kylslaget, utanför dörren bor Nordpolen och jag tror inte ens brevlådan blir besökt trots att det brukar vara dagens höjdpunkt. Mitt näshår fryser till bara av tanken att gå ut.

Jobbigt

Imorrn ska jag jobba! Eller jag ska få utbildning för att så småningom börja jobba. Ett stort problem har jag dock...

Vad fan ska jag ha på mig?

Kvack, kvack

Jag må vara en kallsinnig jävel men visst fan tycker jag det finns viktigare saker i världen att skapa hysteri kring än dun. Jag är väl djurvän och tycker precis som de flesta andra att detta verkar vara ett alltför grymt sätt att hålla oss varma men att göra detta till den största skandalen som Svea Rike sett tycker jag är i överkant.

Varje dag skickas barn ut i strid.
Vissa barn måste prostituera sig för att överleva.
Fabriker med minderåriga förekommer i långt större utsträckning än vad vi ens förstår.
Mat för dagen är inte en självklarhet för en stor del av mänskligheten.

Om du sitter därhemma och blir upprörd över IKEAs kuddsortiment eller fjällrävenjackan föreslår jag att du lämnar tillbaka skiten, ta pengarna och går in här: http://www.bidra.nu och skänker dem!!!

Nu ska jag duna in...

Var det nån som sjöng?

Hade inte riktigt greppat att det är melodifestival ikväll men så är tydligen fallet.
Är lite nervös inför valet av Petra Mede som programledare eftersom hon inte tillhör mina favoriter och jag tycker hennes humor är mer pinsam än rolig.

Hur som är det ju musiken som spelar roll....... YEAH RIIIGHT!!

Imorrn i tidningarna kommer det bara att stå om programledarens insatser, publiken och tv-tittarnas rektioner på det. Klädchocker och dödsångest bland deltagarna. Vilka som hånglade på efterfesten. Vad som gick fel när man låter en miljon okunniga svennar välja vad som ska presenteras på Europas (inkl halva fördetta Sovjetunionen samt arga Israels) musikscen.

Lägg ner festivalskiten och visa mer förlossningstv istället!

You got the look

Jag är dålig på YouTube men den här killen är för skön. Denna blick tränar både jag och D stenhårt på....

Coolaste evil eye

Ha en bra lördag!!!

Gissa vem...

.... som ville kliva upp kl 4?
Gissa vem som inte ville det?
Gissa vem som fortfarande sover?

NJFJHHVBSJasdfjhvblxfnbj på er.

Snap, snap, klick, klick!!

Fotosessionen blev kort (haha, ordskämt).

Skitungen ville knappast sitta still och lockades av Sanna till bus istället. Nåja, vi hade väl inte väntat oss mirakel direkt och nåt bra kort fick vi.

Ger er smakprov samt en önskan om fred på jorden!!! Önskningen tillhör mitt blivande liv som fröken Universum med tanke på hur fotogenique jag är.



Imorrn är pappan ledig hela dagen så då ska jag göra dip squit (inget) förutom vila, dricka kaffe och såklart, kissa!

Au natural, merci beacoup

Imorrn kommer fotgraf Åhhhsa hit, hon är ju även en av mina bästa väninnor men ska infria sin 1års-present till D genom att ta lite roliga bilder. Så roligt får hon inte ha.

Därav har jag haft en fullspäckad eftermiddag:

- Tog bort hår från alla möjliga ställen, mina ben, armhålor, ögonbryn, Ds lugg samt köksgolvet där överbliven lugg till slut hamnade efter en ganska lång och tuff match mot huvudspinnarmästaren.

- Färgade sedan min kalufs på huvudet med nån ny färg eftersom min trotjänare tydligen försvunnit ur sortimentet, slog mig vilken otroligt otrendig färg jag måste gått omkring i.

- Naglar X 20 klipptes, filades och målades.

- Jag har smetat in mig med ca 3 liter brun utan sol och den har inte torkat än - blir inga kort från sängen som antagligen kommer att se obscen ut imorgon bitti.

- Slutligen ställde jag mig på vågen för att se hur viktminskningen går men jag kan hoppas efter en tiit på resultatet att hårfärg, nagellack och brunkräm väger mer än man tror....

Allt detta för att se sådär supernaturlig ut på fotona!

Ljuset har kommit åter

Vi la oss igen vid 8.30 och sov i över tre timmar!!! Nån bacill har tagit lillflickan för annars är det svårt för henne att vara still och tyst så länge på en dagslur. Skönt är det dock för hon vaknade på ett strålande humör, åt en jättelunch, tvättade händerna och diskade i en halvtimme och nu shakar hon loss till bäbä vita lamm.


Kanhända var hon bakis efter måndag och tisdag som var sprängfylld med aktiviteter och övernattning hos mormor och morfar.

När vi åt var det Rachel Ray på tv:n och John Stamos gästade henne - Daisy satt och vinakde och klappade händerna hela tiden och ropade PAPPA, PAPPAAAAA!!! Ja, nån kommer att bli stöddig ikväll (sjukt nog har jag sett honom, Stamos alltså, på riktigt på Shiphol i Amsterdam - var det därför jag valde P?)


Var är ljuset?

Jag är för trött för att överhuvudtaget öppna ögonlocken, idag körs blindleken hela dagen.

Varför jag är trött? .....


Var är mitt barn?

Jag saknar mitt barn. Min ljuva, söta lilla pluttetrasa. Nja, så ljuv kanske hon inte alltid har varit men det jag nattade alldeles nyss är verkligen inget jag beställt.

Det barn jag har på ultraljudsbilden...
... biter inte sin mamma i låret när hon inte får klättra på diskmaskinen (hade även fastare lår när ultraljudsbilden togs).
... får inte upp en fart av 82 km/h varje gång ett klädesplagg ska sättas på.
... lägger inte all mat i vattenglaset för att sen hälla det över sig med ett hånflin.
... säger inte nej till allt, och då menar jag ALLT.
... river inte ner tavlorna ovanför soffan var 5:e minut.
... kastar inte ner alla mammas kläder nerför trappen bara för att de råkar ligga på den stol hon jjust för tillfället vill sitta i ca 7 sek.

Ja, listan kan göras betydligt längre men nu ska jag ringa sjukvårdsupplysningen och fråga hur en hjärnblödning egentligen känns och om man i preventivt syfte kan lägga in sig själv på psyket för de kommande 21 åren.



En tyst, lugn stund för läääääängesen, då jag ville titta kärleksfullt på mitt vackra barn till och med när hon sov. Nu MÅSTE jag titta på henne varje vaken minut (dock inte så kärleksfullt längre) och däcka så fort hon gör det för att försöka behålla förståndet.

Så natt natt!!

Dooooh?

Nu har jag sett Bollibompa i 2 timmar och känner mig aningen dummare än tidigare, om det nu är möjligt.
Tänkte strax väcka resten av familjen och peta i dem frukost samt klä dem i badkläder för plasktid så jag under tiden kan lägga mig i grillen och bli snygg...are.

Nu piper lillmusen i förtvivlan.

- vad hon vill?

Om jag det visste, tror hon är rädd för några monstertofflor på tvn... vi blir tydligen alla lite dummare.

RSS 2.0