Semester

Det är alldeles för varmt för att blogga... eller vara inne... eller vara ute....

Jag återkommer när tid och lust sammanfaller med väderprognosen.

Mirakelkurer finns inte

Nu har jag i en vecka haft en förkylning i kroppen. Inte en sån där man ligger ner och skriker "koma to the people" utan mer en sån där ingen annan märker att man har så sympatierna uteblir.

Jag har ont i halsen på vänster sida (höger från er om ni står mittemot).
På morgonen harklar jag upp slem som ser ut att härröra från splatterfilm á debut av Peter Jackson.
Tröttheten ligger och lurar men sömnen är inte ett dugg friskgörande.
Svettlukten går liksom aldrig bort trots att jag faktiskt tvättat mig, till och med håret är tvagat men påminner mest om Kristina Lugns risbarr.

Jag har testat alla tabletter, sprayer och till och med en yogasväng men jag är fortfarande i status quo. Same shit different day och ännu mera slem.

Imorrn ska jag oavsett humör och värk jobba och i övermorgon ska jag definitivt släpa uniformsarslet till tåget för då har jag heldag i hufvudstaden med löning på kontot.

Den sista kuren att testa blir att shoppa sig frisk.

Sommar rules

Sen i torsdags tills för nån timme sen har vi firat midsommar. Ljuvlige Charlie med föräldrar flyttade in och hux flux låg även mr Buttman på soffan och sov av sig ett rus.

Vi har ätit....mest onyttigheter men grillen har fått sitt.

Vi har druckit....så mycket vi orkat mellan kakorna.

Vi sportade....och jag är chockad själv över att jag nu kan se skillnad på en fotboll och ett kubbspel.

En del klädde sig fint....och andra klädde sig så här.

Underbart har det varit och jag ska snart eller om kanske 361 dar planera nästa års festligheter . Då är ormskinnsbrallorna mina!


Serenity now

Jag har aldrig gillat att handla mat. Storhandling ger mig nästan kväljningar men jag är alldeles för mycket kontrollfreak för att släppa det till Bonden så han allen ska gå och handla oväsentligheter men att skjuta de där vagnarna som blivit stora som skepp är så oglamouröst.

Idag gjorde vi oss dock redo för midsommarfirandet som innebär en ansenlig mängd matinköp och det tillsammans med andra dårar där flertalet var familjer med barn. Barn som satt i vagnen eller höll föräldrarna i handen, de vågade gick ett par steg framför eller bakom.

Åsså kommer vi. En av oss håller koll på shoppinglistan och kundvagnen och rafsar frenetiskt i närmsta råvara som liknar vad vi skrivit ner. Den andra jagar demoleringsmaskinen som kastat av sig skor, strumpor och andra löstagbara delar och försöker klättra upp i mejeridisken. Kommer man tio meter för nära kastar hon en creme fraiche och remmar så fort hon kan till nästa hylla. Det finns inte många prylar på Coop som inte har hennes kriminella fingeravtryck.Så här ser Most Wanted-lapparna ut utanför Coop i Birsta.


Nu garvar ni lite och tänker att så illa kan det inte vara, men tro min annars lögnaktiga tunga, så j.a galet är det!

I bilen på väg hem förklarade jag för henne att hon ger mamma en hjärnblödning.
- Ja, mamma hjärnblödning! svarar hon felfritt. Vissa ord fastnar fortare än andra.

Paris - här är jagDissan tänker bli Paris Hiltons nya BFF så i bilen tränar hon stenhårt på att se mystiskt inkgonito ut.

Ut ut ut

Ser ni solen?

Det gör jag!

Här ska brännas fläsk och drickas margeritas och springas lättklädd och vattenspridaren ska fram (har vi nån sån?) och spelas kubb och grillas och och och.... jag blir galen av allt som ska klämmas in under det strålande skenet.

Ångrar lite att jag lovat 10-åringen en tripp till stan men bikini på HM funkar väl?

nässpray, alvedon, prozac (den sista till mig)

Nu är det tyst på våningen ovanför. Snornosen får vara hemma från dagis resten av veckan efter de chockerande nyheterna att hon varit helt tyst och stilla nästan hela gårdagen. Inte ens lektimmen i stora salen hade lockat utan hon satt lite lojt i en frökens knä och petade snoken.

Jag hade ju tänkt utföra stordåd idag men de planerna har gått i stöpet mellan klosskastning och krokodiltårar. Men istället för att ta vara på den här sovtimmen ska jag ägna mig åt själavård och kaffedrickning.

Nuru fr Sunninge

Tralleri trallerallen är påbörjad på altanskelettet så snart sitter vi där som isbitar och fryser tightsen av oss när vi sätter tänderna i sillbitar.

Jag har skrivit meny hela kvällen och shoppinglista därtill. Hittills har jag sex olika varianter på desserter men knappt nåt proteinrikt att tugga på - men socker håller oss söta.

Midsommar - Bring it on


Vassego

Fick en fråga om jag inte kunde dela med mig av min blogglista så jag lade helt sonika (hej, hej Brunetthella) ut ett gäng som länkar här till höger. Det är inte alla men vissa kommer ni ändå inte åt pga lösenord och andra skäms jag lite för så de behåller jag i mitt skamsna sinne.

Blött och trött

Tänkte spendera kvällen med att blogga hämningslöst men skrivlusten har regnat bort i leran under den ännu inte färdigbyggda altanen. Inte för att morfadern är rädd för dropparna men ensam klarar man knappast allt. Bonden valde nämligen att göra sig oduglig efter en personalfest och inte har han stigit i graderna.

När han i sin sämsta stund låg och skakade av alkoholparkinsons byggde jag och monstret så högljutt vi kunde med klossarna från helvetet samtidigt som vi sjöng bä bä vita lamm, i rockversion.

Nu ska jag blunda hårt och hoppas att både regnet och trollets trista förkylningshumör passerar.

Natt natt säger pensionären kl 20,14.

Nu är de lösa i sommaren

Som många andra har jag idag stått på en vindpinad kyrkbacke med dis i luften och väntat på att 10-åringen ska få sitt efterlängtade sommarlov.

Vi hade klätt upp oss men det enda jag kunde tänka var att jag skulle tagit skoteroverallen. Det här vädret gör inget för min albylbleka hy, förresten, finns albyl fortfarande?Mamman fick stalka in sig på ett kort...medan favvosyjjan fick en gos.

ja, förresten

Tack för bloggtipsen, kan nog lägga på några slöa minuter på morgonrutinen. Jag bugar vid kaffekoppen imorgon.

Rooligt (uttalas sådär sarkastiskt)

Idag ringde våran lokis 4 minuter innan tågets avgång och undrade om vi skulle med? Vi satt helt kolugnt och inväntade ett försenat tåg som vi trodde skulle stå till förfogande vid dess ankomst men "nån" hade tydligen trollat fram ett nytt tågsätt. Vad "nån" glömde, var att informera oss tre som skulle jobba ombord. Märkligt och ovanligt att vara sist ombord med skam flackandes i blicken.

Varför det andra tåget var försenad var pga ogräsresning i Sundsvall som gick lite snett tydligen - vad säger man, "hoppsan, skulle klippa maskros men klippte hela strömförsörjningen istället".

Jaja, hem kom jag och fick möte av ett överpiggt monster som fick komma hem tidigare från dagis med feber och snuva. Det märktes inte nämnbart eftersom här har det varit duracellmentalitet tills jag tejpade fast henne i sängen och viskade prozac. Nu ska jag låtsas orka dricka ett glas rosé och njuta av två veckors ledighet. Varför? För att jag kan!

Hjälp min morgonrutin

Jag har samma morgonrutin när jag är ledig och den består av: Microvärmt kaffe med mycket mjölk och läsning av alla bloggar på favoritlistan, det är 26 st.

Nu undrar ni kanske hur jag har tid till detta när jag sköter mitt hem lika fläckfritt som en Orange County-Housewife men ni är alldeles för slöa på bloggandet när vädret utanför lockar till "roligare" saker, så detta tar bara 10 minuter.

Nu vill jag ha hjälp! Vilka favoriter har ni? Hjälp mitt slöa arsle kunna sitta vid datorn minst en timme innan samvetet gnager mig på skuldran. Ni får ju självklart rekommendera er själva trots att jag antagligen redan har hittat er. Big sister is watching!

AAAAAAAOoooooouch

Jag har haft horribel smärta i min vänstra skuldra så igår tog Bonden på sig voltarenhandskarna och valde en ytterligare form av plåga. Han masserade och tryckte tills min enda tanke var att döda närmsta soffkudde. Det släppte aningen men har lett till en kraftig bula där hans händer från helvetet mosat min glamourrygg. Jag anar puckel ala Svenne Hedlund.

10-åringen garvade sig blå av mitt förvridna ansikte och läten som påminde starkt om nåt som kommer från en förlossningssal.

Idag ska jag såklart inte göra ett skit trots alla saker som behöver göras. Men stackars mig, jag är ju skadad.

Grattis moder Svea

Sitter på jobbet och är hjälpsam - idag startar vi en ny del i servicen ombord och jag ska supporta om det behövs.
Nu är det ju knappast det tyngsta arbetet man kan ha med tanke på mina redan fullfjädrade kollegor men samtidigt skulle jag inte vilja byta bort eftersom det är så himla trevligt att hinna surra en stund men några man träffar alldeles för sällan.

Frukost har jag hunnit på hamburgeriet som öppnade först kl 8, vi var där 7.40 så nu har mina nylonstrumpbyxor frusit fast på arslet. Nu blir det till att doppa arslet i kaffekoppen och tina upp med glada "heja Sverige"!

Äntligen ff?

Här sitter jag och har det föräldrarfritt. Ja, det låter kanske märkligt men jag har huserat in mig hos ma & pa eftersom jag börjar okristligt tidigt imorrn.
Dock är de siamesiska tvillingpälonen på halabaloo så jag har det lugnt och skönt iallafall till efter midnatt då de möjligtvis trillar in och ska braka på med efterfest. Risken finns att jag måste stappla ut med den bekanta rynkan mellan ögonbrynen och hyssja och hytta med näven.

Å dessa pälon, när ska de bli pensionärer och sitta hemma och sura över att man aldrig hälsar på.

Ahmen, nej

Trodde jag skulle ligga indunad i täcket fortfarande men ett inskolningssamtal (puckat nog av mig själv) är planerat på dagis. Fan oxå, inte nog med att jag är vaken, jag måste vara klädd och ha ett ansikte som inte skrämmer barn.

Plastglädje

De nya brillilicousiarna har kommit och de har fått premiäråkt varsitt tåg. 
De svarta åkte 563 och....de bruna 572.

Nu har jag oxå upptäckt två saker - glasögonen ser märkligt lika ut på bilderna (dock ej i real life) och jag har ruskigt svårt att ta kort på mig själv som visar vad jag tänkt (detta tog 42 bilder innan jag hittade ögonen i helhet).

Jag vill oxå att ni bortser från den saggiga makeupen som suttit i ansiktet sen 5.15.

Ni får gärna kommentera att ni tycker de är snygga  och förbättra mitt redan uppblåsta ego (har ni övriga åsikter undanbedes dessa)!

Hittills

Tidig uppstigning.
Försenat tåg.
Regn i Stockholm.
Snart hemresa.

Längtar till min lada.(och barnet så klart)

Måste ha dem NU!

Det blir ännu en tripp till staden. Mina nya glasögon är klara och jag har knappast tålamod att låta dem ligga hos optikern och kvida av längtan efter min näsrot.

Ringde Bonden för att para ihop hemresan och han tvingar nu oss att handla mat. Kan man inte leva på skönhet mol allen?

Supermom strikes again

Heeeela dagen idag har jag, galenpannan och min icke bilburna själ spenderat en hel dag i.... (ja, håll i hatten) butiker. Jag vet att alla småbarnsmorsor ryser till och får sura uppstötningar vid blotta tanken men jag lever än, iallafall nästan.

Fick en smärre panikattack igår när 10-åring lallade till i förbifarten att Bonden fyller år idag. Det hade jag totalt glömt bort eller möjligtvis förnekat. Här skulle handlas glädje för pengar och då kunde jag lika gärna göra all annan skit oxå.

Presentinköp ledde alltså till: frukost på hamburgeriet - sväng förbi jobbet - Storgatans alla butiker - tvärgatornas till Storgatans alla butiker - lunch - buss till shoppingmecka - clas ohlson - alla butiker i B City - mellis - IKEA (här var vi i ca 3 timmar. Jag fick ta en avdelning i taget och varva med hissåkning och rutschkanan var 20:e minut för att båda skulle överleva) - hämtning av morfar och hem till bushen - de vanliga galna kvällsrutinerna + klippning av mormors hår.

Jag är så trött att jag inte ens orkar gå och lägga mig. Hela min kropp värker på molande sättet och detta kommer jag aldrig göra om (eller iallafall tills mitt minne sviker mig igen och jag gör samma idiotiska saker som jag tidigare svurit mig fri ifrån) (klantarsel).

Inköpslistan som lett till gamnacke är:
Vaxduk 6.5 meter (vikt 2 ton)
Engångsmaterial för en halv sommar (miljövidrigt, I know)
Silvrig vattenbehållare á ca 3 liter
Bildbok (för 3 minuters underhållning av 80 centimeterstroll)
Myggnät (150 cm i diameter)
Kastrullunderlägg (faktiskt rätt små och vägde pyttelite)
Kolsyremaskin (nämner inget märke så jag inte begår olaglig marknadsföring)
Solhatt
2 GIGANTISKA kassar att bära allt i

Beundra mig idag, imorrn är jag nog fultrött(...are).


RSS 2.0